zondag 18 oktober 2009

2009 Krot en Co Kunstmoment Diepenheim,

Krot & Co toont kunstwerk aan watermolen tijdens Kunstmoment Diepenheim.

Diepenheim, een middeleeuws stadje in Twente, transformeert in oktober 2009 voor de vijfde maal in een bijzondere tentoonstellingsruimte. Op meer dan vijftig locaties kunt u genieten van hoogwaardige kunst van 100 exposanten. Diepenheimers stellen hun huis, tuin en erf, galerie, atelier of bedrijf open voor kunst en publiek.

Voor Kunstmoment Diepenheim heeft kunstenaarscollectief Krot & Co uit Bergen op Zoom een speciale installatie gemaakt die bevestigd wordt aan het rad van de oudste nog bestaande watermolen van Nederland “Den Haller”. Deze korenmolen dateert uit het jaar 1169. Het werk is getiteld “Time does not belong to me”. Waterkracht en tijd zijn de centrale elementen. Door waterkracht wordt het kunstwerk aan het waterrad voortbewogen. Daarnaast presenteert Krot & Co in de watermolen een video art project over ruimte in de tijd.

Kunstenaarscollectief Krot & Co is opgericht in 1999 en werkt in wisselende samenstelling vol passie aan diverse projecten. Vanaf 2003 wordt de aandacht gericht op het gezamenlijk maken van objecten en installaties. Door de combinatie van verschillende persoonlijkheden, ideeën en specialisaties ontstaat er iets wat groter en breder is dan de leden ooit los van elkaar hadden kunnen maken. In 2003 ontvangt Krot & Co de Sakko cultuurprijs en in 2008 een vakjuryprijs tijdens Lek Art in Culemborg met het project “Stroombomen in het landschap”. Krot & Co bestaat momenteel uit: Noud Jehoel, Jan Nederveen, Aagje Pel, Peter Pel, Ron Scherpenisse en Irene Weug.

Kunstmoment Diepenheim is te bezoeken van 15 t/m 25 oktober 2009.
Voor meer informatie:
http://www.kunstmomentdiepenheim.nl/
http://www.krotco.blogspot.com/