zaterdag 14 november 2009

2009 Grafiekmap De Brabantse Ring CBKWB,

Het Centrum Beeldende Kunst West-Brabant presenteert in galerie de kring het grafiekproject 'De Brabantse Ring'

Tien kunstenaars, fotografen, vormgevers en illustratoren uit West-Brabant werden uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een door het CBKWB uit te geven grafiekmap. De afzonderlijke makers maken gebruik van de mogelijkheden binnen de grafiek om een grafiekmap samen te stellen. De Brabantse Ring trekt dan niet alleen een cirkel om de kunst en vormgeving van West-Brabant maar verbindt hun verschillende achtergronden in een gezamenlijke affiniteit voor grafiek. De grafiekmap werd uitgevoerd in samenwerking met de Grafische werkplaats Raaf in Breda.
De deelnemende kunstenaars zijn; Michiel van der Zanden, John Back/Wouter Gresnigt, Liesbeth Verhoeven, Pim Derene, Don van Rooij, Gerrit Westerveld, Ron Scherpenisse, Marion Vriens, Sabine Bolk, Esther de Vries.

De opening van de expositie is op zaterdag 14 november om 16 uur door de heer Steven Adriaansen, wethouder te Roosendaal.
Ageeth Boermans, directeur van het CBK West-Brabant zal ook een woordje doen.
De vernissage duurt tot 18 uur.
De tentoonstelling is te bezichtigen tot 10 januari 2010.
Galerie de kring is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 16 uur , zaterdag van 11 tot 13 uur en tijdens voorstellingen.

De grafiekmap is voor 450 euro te koop via het CBK West-Brabant.