vrijdag 13 april 2012

Krot & Co, Keukenhof 2012.

Making time, Krot & Co 2012

Bezoekers Keukenhof

Fragment Making time

Met Gerard Fransen, Jan Nederveen en Peter Pel in de Keukenhof 
( Aagje Pel en Noud Jehoel staan niet op de foto)


Krot & Co toont kunstwerk op Keukenhofexpositie
  
De Keukenhof is een plek waar de lente tot bloei komt. Kunstenaarscollectief Krot & Co uit Bergen op Zoom toont er van 22 maart tot en met 20 mei 2012 een grote kleurrijke installatie met als titel ‘Making Time’.

Krot & Co houdt zich bezig met installatiekunst op bijzondere plaatsen. Zo ontwierp zij onder andere de Bospoort in Bergen op Zoom en maakte zij het watersnoodmonument ‘Signalen in het landschap’ in Halsteren. In Diepenheim bouwde ze enkele jaren geleden een complete watermolen om tot bewegend kunstwerk.

Nu verrijst op de kunstexpositie in de Keukenhof een interactief kunstwerk opgebouwd uit een grote hoeveelheid kleurrijke kunststof vormen afkomstig uit machines van een voormalige snoepfabriek. De kleuren vertonen verwantschap met de natuurlijke kleurenpracht van de Keukenhof in het voorjaar. Door middel van een bijzonder toetsenbord kunnen de bezoekers invloed uitoefenen op een continu doorlopende geluidstroom opgebouwd uit fragmenten uit heden en verleden.

Kunstenaarscollectief Krot & Co werkt vol passie en overgave aan diverse projecten vanuit het atelier ‘Het Centraal’ in het centrum van Bergen op Zoom. Vanaf 2003 richt zij de aandacht op het gezamenlijk maken van objecten en installaties.
Door de combinatie van verschillende persoonlijkheden, ideeën en specialisaties ontstaat er iets wat groter is dan de leden ooit los van elkaar hadden kunnen maken.
In 2003 ontving Krot & Co de Sakko cultuurprijs en in 2008 een vakjuryprijs tijdens Lek Art in Culemborg met het project ‘Stroombomen in het landschap’.

De Keukenhof is open van 22 maart t/m 20 mei 2012, dagelijks van 8.00 tot
19.30 uur. Bezoekadres: Stationsweg 166a te Lisse.

voor meer informatie: www.krotco.nl / www.krotco.blogspot.com