zaterdag 18 juni 2011

Krot & Co Kunstschouw 2011

Krot & Co toont imposante installatie op Kunstschouw 2011


Tijdens de derde week van juni staat de westhoek van Schouwen traditioneel in het teken van de Kunstschouw en zijn kunst. Kunstenaarscollectief Krot & Co uit Bergen op Zoom toont er een grote, kleurrijke en imposante installatie met als thema Tijd.
De Kunstschouw is al jaren een begrip op Schouwen-Duiveland. Inmiddels is het de grootste manifestatie op het gebied van hedendaagse beeldende kunst in Zeeland. Dit jaar beleeft het evenement zijn 18e editie. De Kunstschouw biedt een forum voor zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent.

Kunstenaarscollectief Krot & Co houdt zich bezig met installatiekunst op bijzondere plaatsen. Zo ontwierpen zij de Bospoort en maakten o.a. het watersnoodmonument Signalen in het landschap in Halsteren en het Anton van Duinkerken-monument op de binnenplaats van het Markiezenhof. In Diepenheim bouwden ze een complete watermolen om tot kunstwerk. Tijdens deze editie van De Kunstschouw zal er een grote installatie rond het thema tijd te vinden zijn in het landgoed Prinsenhoeve te Renesse. Hier zullen, rondom een achttal blauwe vaten, vormen oprijzen als gekleurde organismen. Deze worden geconstrueerd uit bizar gevormde, gekleurde kunststof onderdelen van een oude machine. Het kunstwerk produceert geluiden die door de bezoeker zijn aan te sturen middels grillig gevormde toetsen. Hiermee is het een interactief kunstwerk geworden dat de bezoeker de gelegenheid biedt een eigen invulling te geven aan het begrip tijd. Ook zal er het werk ‘In Transito’ te zien zijn, een werk dat samengesteld is uit een eerder in Delfgauw tentoongesteld kunstwerk en fragmenten uit het kunstwerk ‘Time does not belong to me’, dat het collectief speciaal maakte voor de watermolen in Diepenheim.

Kunstenaarscollectief Krot & Co werkt vanuit het onlangs geopende atelier Het Centraal in de Antoniusstraat in Bergen op Zoom vol passie en overgave aan diverse projecten. Vanaf 2003 wordt de aandacht gericht op het gezamenlijk maken van objecten en installaties. Door de combinatie van verschillende persoonlijkheden, ideeën en specialisaties ontstaat er iets wat groter is dan de leden ooit los van elkaar hadden kunnen maken. In 2003 ontving Krot & Co de Sakko cultuurprijs en in 2008 een vakjuryprijs tijdens Lek Art in Culemborg met het project Stroombomen in het landschap. Krot & Co bestaat uit: Gerard Fransen, Noud Jehoel, Jan Nederveen, Aagje Pel, Peter Pel en Ron Scherpenisse. Naast het collectieve werk van Krot & Co zijn er ook kunstwerken van de individuele kunstenaars te zien.

De Kunstschouw is nog te zien tot en met 26 juni 2011. Locatie Krot & Co: Prinsenhoeve, Hoogeboomlaan 19 te Renesse.