zondag 13 september 2009

2009 Kunst op de kaartKunst op de kaart (Bergen op Zoom, 12 en 13 september 2009)

In juli 2009 heb ik het affiche ontworpen voor Kunst op de kaart,

een kunstroute langs historische panden rond de gedempte haven tijdens het culturele weekend in Bergen op Zoom
12 en 13 september 2009 13:00 – 18:00 uur

Een afdaling naar fundamenten van oude huizen en nieuwe kunst
Arsis Kunst en Sociëteit zetten tijdens het culturele weekend van 12 en 13 september 2009 ‘Kunst op de Kaart'.
In voorgaande jaren hebben kunstenaars van Arsis al eerder op succesvolle wijze getoond dat eigentijdse kunst heel goed samen gaat met oude monumentale panden. Ook nu weer komt oud en nieuw bijeen maar gaat men tevens ondergronds.

Kelders en fundamenten

In het gebied rond de Gedempte Haven hebben een tiental huiseigenaren hun historische panden ter beschikking gesteld met als bijzonderheid dat in een groot aantal van deze huizen de kelders zijn te bezoeken.
Elf bij Arsis aangesloten beeldende kunstenaars, het kunstenaarscollectief Krot en Co, Janou en Eenvoud in Tweevoud tonen hier hun werk.
Er is kunst te zien uit verschillende disciplines. Zo zullen naast schilderijen en tekeningen ook sieraden en video- en installatiekunst te zien zijn. De bezoeker daalt niet alleen af naar fundamenten en kelders maar ook naar de wereld van de kunstenaar die zelf aanwezig is en graag met de bezoeker in gesprek gaat over zijn werk.

Deelnemers zijn:

Sjoerd van den Boom, Hendrik Boot, Ine Bootsma-Kronenburg, Riet Buuron, Govert van Dijck, Eenvoud in Tweevoud, Janou, Krot en Co, Jan Nederveen, Don van Rooy, Christine Veraart, Marleen Vinke, Mark van der Weijden en Irene Weug.

Organisatie: Hendrik Boot en Irene Weug